Helyi közélet

2014.04.02. 15:04

Kísérleti program: újraindítják a tésztaüzemet

Báránd - Száz ember képeznének, szakmát, majd munkát adva a kezükbe.

Báránd - Száz ember képeznének, szakmát, majd munkát adva a kezükbe.

Kísérleti foglalkoztatási program, valamint a tésztaüzem újraindítását jelentették be kedden Bárándon a települési önkormányzat, illetve a velük közösen pályázatot nyerő Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoport (DEKOM) vezetői. A mintegy 190 millió forint támogatásban részesült programba száz álláskeresőt szeretnének bevonni, akik kulcskompetenciára épülő alapkészség fejlesztő programban és álláskeresési-technika oktatásban vesznek részt, majd tésztakészítő szakirányú képzettséget adó akkreditált minősítést szereznek. A szakképzett munkaerő továbbfoglalkoztatására a bárándi, újrainduló tésztaüzemben történik, melynek célja a helyi foglalkoztatási problémák kezelése, Hajdú-Bihar megye Sárréti kistérség vonzóvá tétele az itt élők számára – hangzott el a szerdai tájékoztatón.

Tartós megoldás, jó példa

A konzorciumot alkotó egyik tag, a DEKOM évek óta végez karitatív tevékenységet hazánkban, illetve külföldön. Kapcsolatot tart nagyobb üzletláncokkal, termelő és szolgáltató egységekkel, non-profit szervezetekkel. A szegénység elleni küzdelemben céljául tűzte ki új munkahelyek teremtését, önellátó üzemegységek beindítását is. Az általuk piacra szánt termékek árusításával munkahelyek megteremtését és megőrzését támogatják.

Az üzem, a projektben résztvevő munkanélküliek és részben megváltozott munkaképességűeknek hosszú távú munkalehetőségét biztosítja, ezzel mintát adva a helyi vállalkozásoknak, a térség önkormányzatainak, ezzel is új munkahelyek megteremtését generálva.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában