Helyi közélet

2014.03.03. 11:00

Udvarolt a buszon, majd kést rántott

Debrecen - A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be nyomozást azzal a férfival szemben, aki egy helyi autóbuszjáraton zaklatott egy nőt, majd az asszony védelmére kelő férfit egy késsel megfenyegette.

Debrecen - A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be nyomozást azzal a férfival szemben, aki egy helyi autóbuszjáraton zaklatott egy nőt, majd az asszony védelmére kelő férfit egy késsel megfenyegette.A nyomozás adatai szerint 2014. február 7-én 15 óra 30 perc körüli időben egy férfi felszállt az egyik debreceni helyi autóbuszra. A gyanúsított a buszon utazó nőnek megjegyzéseket tett, amit az asszony mögött ülő férfi nem hagyott szó nélkül és felszólította az utast, hogy fejezze be a hölgy zaklatását.

A szóváltást követően M. Józsefnek nem tetszett, hogy az utas rászólt, ezért a táskájából előrántott egy 9 centiméter pengehosszúságú kést, amivel a járművön fenyegetőzött és meg akarta vele szúrni a férfit, akinek sikerült kicsavarnia az eszközt a kezéből. A busz a Bartók Béla utca és a Pesti utca kereszteződésében megállt, ahová a bejelentést követően a rendőrök is azonnal megérkeztek és elfogták az agresszív támadót, akit előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A nyomozóknak a 41 éves férfi gyanúsítottként beismerte a bűncselekmény elkövetését. A helyi lakos vallomásában elmondta, hogy udvarolni kezdett a buszon egy hölgynek, aki nem reagált erre semmit, azonban az asszony mögött ülő férfi megkérte, hogy ne zaklassa a nőt. A terhelt elmondta, hogy ez nem esett jól neki, ezért rántott elő egy kést.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vele szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2014. február 27-án bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában