Helyi közélet

2014.03.31. 10:21

Gyilkosság után játszott egyet

Debrecen - Közömbös volt áldozatával és eltüntette a nyomokat a tettes.

Debrecen - Közömbös volt áldozatával és eltüntette a nyomokat a tettes.

A különös kegyetlenséget nem, de az aljas indokot bizonyítottnak találta a 2012. szeptemberi hajdúszováti emberölés esetében dr. Nagy Antal büntetőtanácsa, mely első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt, a fiatalkorú R. Dávidot, illetve kötelezte 8, 860 millió forint bűnügyi költség megtérítésére is. A véres ruhadarabok eltüntetésében segédkező R. Tamás két év börtönbüntetést kapott.

A fiú a gyilkosság napján marihuánát, majd este alkoholt is fogyasztott. Amikor a sértett megtagadta, hogy cigarettát adjon neki, ütlegelni kezdte. A védekezési sérülések hiánya mutatja, hogy az áldozatot váratlanul érte a támadás, az ütéseket gyors egymás utánban kapta. Bár ölési szándék nem volt, fekvő helyzetében is legalább egy ütést kapott a szilárd talajon lévő fejére, tehát a tettesnek fel kellett ismernie, hogy akár a sértett halálát is okozhatja, azonban közömbös maradt – mutatott rá a bíró az ítélet indoklásában. Az eset körülményeinek ismertetésekor elhangzott, hogy R. Dávid áldozatát az árokba fordította, illetve hogy hazaérve felébresztette testvérét és még X-box-szal játszottak egy kicsit.

Az ítélet nem jogerős, másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd.


Cigaretta helyett 12 év börtönbüntetést kapott

Debrecen - A Debreceni Törvényszék I.r fk.R. Dávidot aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében, míg II.r. R. Tamást bűnpártolás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában