Helyi közélet

2014.03.03. 19:40

Nagy a tülekedés a mandátumokért

Debrecen - A hat megyei választókerületben közel százan versengenek a hat mandátumért.

Debrecen - A hat megyei választókerületben közel százan versengenek a hat mandátumért.

Nagy volt a forgalom az utolsó órákban a debreceni választási irodában, ahol hétfőn 16 óráig fogadták az aláírásgyűjtő ívekkel érkező képviselő-jelölteket. Ezt mutatja az is, hogy – a korábban beérkezettekhez képest – jelentősen megugrott az érvényes aláírásokat leadók száma.

A hétfő esti adatok tanulsága szerint 42 képviselő-jelöltet már nyilvántartásba vettek, további 83-an pedig arra várnak, hogy ez megtörténjen. Mint dr. Szekeres Antaltól, Debrecen jegyzőjétől megtudtuk, ezt csütörtökön éjfélig kell megtenniük a helyi választási bizottságoknak.

– A megye hat választókerületében a 205 jelölt összesen 27 655 ajánlóívet igényelt, hétfő délig azonban csak 16 ezer érkezett vissza – mondta el a Naplónak dr. Lipták János, a Területi Választási Iroda vezetője. A határidő lezárultát követően az is eldőlt a választókerületekben, hogy április 6-án milyen sorrendben szerepelnek a jelöltek a szavazólapon.

HBN

További részletek a Napló holnapi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában