Helyi közélet

2014.02.14. 08:38

Választás 2014 - Rogán: Paks bővítése biztosítékot jelent a rezsicsökkentés folytatására

Debrecen, 2014. február 13., csütörtök (MTI) - A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a paksi erőmű bővítése biztosítékot jelent a rezsicsökkentés folytatására is.

Debrecen, 2014. február 13., csütörtök (MTI) - A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a paksi erőmű bővítése biztosítékot jelent a rezsicsökkentés folytatására is.

Rogán Antal csütörtökön, a Debrecenben tartott rezsicsökkentési fórumon kijelentette: olcsó energia csak Pakssal lehetséges. Azokkal a lépésekkel, hogy Magyarország saját kezébe vette, illetve veszi előbb a földalatti gáztárolókat, Paks bővítésével pedig a villamosenergia-ellátást "tartósan lenn lehet tartani a rezsiköltségeket".

A frakcióvezető utalt arra, hogy Bajnai Gordon, a "nyugdíj- és fizetéscsökkentő miniszterelnök" 2010-ben még az ellenkezőjét mondta, mint most a paksi atomerőmű fejlesztéséről.

Igaz, akkor a szocialisták jó pénzt húztak Paksból - emlékezetett Rogán Antal megjegyezve: Józsa István MSZP-politikus cége tíz év alatt 6,6 milliárdot "vitt ki" az erőműből, Gyurcsány Ferenc Altus cége pedig 80 millió forintért adott kommunikációs tanácsot, miként kell elfogadtatni az emberekkel a paksi bővítést. Most mi is keressük ezeket a tanácsokat - tette hozzá.

Rogán Antal felhívta hallgatóságát - a Debreceni Művelődési Központ kétszáz személyes terme szűknek bizonyult, így a mintegy hétszáz résztvevő nagy része kivetítőkön követte az eseményeket -, hogy ne higgyenek a baloldalnak, mert mindig mást ígérnek és mindig mást tesznek. 2002-ben Lendvai Ildikó lassan mondta, hogy nem lesz gázáremelés és lett, 2006-ban Gyurcsány Ferenc a választások előtt csökkentette az áfát, utána visszaemelte, 2010-ben Bajnai az ellenkezőjét állította a paksi bővítésről mint most - sorolta.

Az országnak szüksége lenne a megújult, valódi alternatívát nyújtó baloldalra, de a mostani sem nem újult meg, sem nem jelent valódi alternatívát - fogalmazott Rogán Antal.

Sajnálja Mesterházy Attilát, aki három és fél évet tett rá, hogy megújítsa a baloldalt, ki is jelentette, hogy Gyurcsány nélkül erősebb a szocialista párt, aztán januárban "feliratkozott az őszödi listára" - mondta. Senkinek ne legyen kétsége arról, ki vezeti a baloldali összefogást - folytatta. Egy tévéműsorban megkérdezték Gyurcsány Ferencet, hogy Fodor Gábor miként került fel az Összefogás listájára, mire a válasz úgy hangzott, hogy ő igényelte, Mesterházy Attila megoldotta, Bajnai Gordon pedig elfogadta - idézte fel a frakcióvezető.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a választás tétje az, hogy folytathatják-e a munkát, amelynek már látszanak az eredményei vagy visszatér az ország ahhoz a 2010-es úthoz, amelyet a Gyurcsány-Bajnai kormány kitaposott.

A politikus elmondta, hogy korábban 80-85 ezer segítővel számoltak a választásokra, de már 100 ezernél járnak, és még hátra van 60 ilyen fórum.

"Százával jelentkeznek az emberek segítőnek ezeken a fórumokon" - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy szerinte 150 ezer segítőjük is lesz, így egy-egynek 43-44 emberrel kell találkoznia. Ha pedig csak a felét meggyőzik ezeknek az embereknek, megnyerik a választást - jelentette ki.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában