Helyi közélet

2013.12.04. 08:33

Kerámia-víziók Debrecenben

Debrecen - 90 egyedi kerámia, 25 millió fortin értékben - Víziók címmel válogatást láthatunk Debrecenben a Nemzetközi Kerámia Stúdiója gyűjteményből.

Debrecen - 90 egyedi kerámia, 25 millió fortin értékben - Víziók címmel válogatást láthatunk Debrecenben a Nemzetközi Kerámia Stúdiója gyűjteményből.

A Nemzetközi Kerámia Stúdió a magyar keramikus művészek kezdeményezésére jött létre Kecskeméten a 1975-ben. Alapítója és 2011-ig vezetője, Probstner János keramikusművész volt.

A stúdió küldetése azóta is a kerámiaművészet formai, esztétikai és technikai fejlődésének előmozdítása. A stúdióban - a világon páratlanul - a meghívott mesterek, tanárok és diákok együtt élnek és alkotnak a művészképzés, a különböző kultúrák iránti tisztelet légkörében.

A gyűjtemény közel 4000 darabos, 5 kontinens 44 országából 499 alkotó munkáiból áll, és minden alkotás Kecskeméten készült. A kiállításon látható válogatás a stúdió megalakulásától napjainkig (1978-2013) terjedő teljes időszakból merít.

Megnyitó: 2013. december 5-én 17.00-kor, a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében

Köszöntőt mond Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és

Dr. Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiállítást megnyitja SZEGEDI ZSOLT keramikus iparművész, a Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője.

Közreműködik a Sonus Ütőegyüttes.

A kiállítás január 5-ig, hétfő kivételével naponta 10-19 óráig látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében.

Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában