Helyi közélet

2013.11.11. 11:42

Vádemelési javaslat a betörőkkel szemben

Hajdú-Bihar -  Hosszúpályiban több házba is betört az az öt gyanúsított, akik ellen vádemelést javasolnak a rendőrök.

Hajdú-Bihar -  Hosszúpályiban több házba is betört az az öt gyanúsított, akik ellen vádemelést javasolnak a rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányságra 2013. április 29-én egy férfi tett bejelentést, mert a hosszúpályi Olga kertben található házának ajtaját ismeretlen tettes befeszítette és az ingatlanból eltulajdonított egy mikrohullámú sütőt, különböző szerszámokat, majd távozott a helyszínről.

Ezt követően majdnem egy tucat betörésről érkezett még bejelentés a rendőrségre az Olga kerti ingatlanok tulajdonosaitól, akiknek házaiból rádiókat, edényeket, vízszivattyúkat és más értéktárgyakat tulajdonítottak el.

A rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre a feltételezett elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében.

Egy nő az olga kerti hétvégi házában tartózkodott, amikor 2013. június 2-án észrevette, hogy a kerítésén átmászik három férfi. A sértett a betörőket megzavarta, akik elmenekültek. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit, akit előállítottak a kapitányságra, ahol a nyomozók L. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Másnap az egyenruhások Hosszúpályiban elfogták az egyik társát, a 23 éves L. Leventét, akit előállítottak, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek.

A nyomozóhatóság mindkét hosszúpályi férfival szemben kezdeményezte az előzetes letartóztatásuk indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A járőrök 2013. június 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható harmadik férfit, a 20 éves B. Richárdot is, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a cselekmények elkövetésében mások is részt vettek a három férfin kívül. Az adatgyűjtés eredményeként az egyenruhások azonosítottak egy 14 éves hosszúpályi és egy 16 éves ibrányi fiatalkorú fiút, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrse a napokban mind az öt gyanúsítottal szemben befejezte a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában