Helyi közélet

2013.11.11. 14:46

Tisztújító küldöttgyűlés a doktoranduszoknál

Budapest, Debrecen - A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) 2013. november 8-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését Budapesten.

Budapest, Debrecen - A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) 2013. november 8-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését Budapesten.

Az ülésen az ország tizenhét doktorképző intézményéből összegyűlt képviselők megválasztották a szervezetet a következő évben irányító nyolctagú elnökséget és öttagú felügyelő bizottságot.

Csiszár Imre, a DOSZ elnöke a szervezet elmúlt évi munkáját értékelő beszámolójában elmondta, hogy sikerült a testületet újrapozícionálni, így immár egy széles körben elismert érdekképviseleti és tudományszervező funkciókat is ellátó szövetségként végezhetik munkájukat. Kiemelte a tudományos osztályok sikerét és népszerűségét: az elnök megfogalmazása szerint már rövidtávon is reális lehet, hogy a DOSZ a szakterületi szervein keresztül az ország doktoranduszainak közel felével közvetlenül is kapcsolatba kerülhet. Csiszár Imre kiemelte továbbá mindazokat a szociális jogosultságokat, amelyeket a DOSZ az EMMI illetékes államtitkárságainak támogatásával tudott elérni: a GYES és a GYED hozzáférésének módosulása nagyban növelheti a doktoranduszok gyermekvállalási kedvét.

Az elmúlt év eredményeinek ismertetését követően kerülhetett sor a tisztségviselők megválasztására. Az elnökségért egyedüliként induló Csiszár Imre, a Debreceni Egyetem doktorjelöltje pályázatának ismertetése során elmondta, hogy elképzeléseit azzal a csapattal együtt vetette papírra, akik az elnökség tagjainak jelentkeztek. A pályázat legfontosabb tartalmi eleme a DOSZ működésének erősítése mellett az intézményi doktorandusz önkormányzatok önálló költségvetésének megalapozása, a tudományos osztályok tevékenységéhez kötődő szükségletek biztosítása, valamint a doktorképzés minőségbiztosításával és bizonyos tartalmi reformjaival összefüggő javaslatok megfogalmazása.

Az érvényes és eredményes voksolást követően a DOSZ 2014. január 1. és december 31. között hivatalban lévő elnökségét a Debreceni Egyetem doktorjelöltje, Csiszár Imre vezeti majd, munkáját általános elnökhelyettesként Keresztes Gábor, a Nyugat-magyarországi Egyetem doktorandusza, stratégiai elnökhelyettesként pedig Szávay László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Evangélikus Hittudományi Egyetem doktorjelöltje segíti majd. Az elnökség határon túli ügyekért felelős tagja Székely Tünde, a Budapesti Corvinus Egyetem doktorjelöltje, a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetségének elnöke lesz, a gazdasági ügyekért Csapó László Attila, a Szent István Egyetem doktorjelöltje lesz felelős. A pályázati ügyekért felelős elnökségi tagnak Budai Csabát, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem doktoranduszát, ifjúságpolitikai ügyekért felelős elnökségi tagnak dr. Fazekas Kornélt, a Pécsi Tudományegyetem doktoranduszát, míg kommunikációs és külső kapcsolatokért felelős elnökségi tagnak Rámháp Szabolcsot, a győri Széchenyi István Egyetem doktoranduszát választotta meg a küldöttgyűlés. Az öttagú felügyelő bizottság tagja lett dr. Szűcs Henriett Diána, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusza, dr. Tollas Orsolya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem doktorandusza, Vajkai Edina, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktorandusza, Illés Balázs, a Miskolci Egyetem doktorandusza és Szlama Adrián, a Pannon Egyetem doktorandusza.

DEHDK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában