Helyi közélet

2013.11.14. 11:03

Megújul a Vámospércsi út

Debrecen - A vállalás szerint, az első szakasz e hónap végére, a második tavaszra lesz kész.

Debrecen - A vállalás szerint, az első szakasz e hónap végére, a második tavaszra lesz kész.

Aki mostanában közlekedett a 48-as főút városi bevezető szakaszán, vagyis a Vámospércsi úton azt tapasztalhatta, hogy a nagy forgalom következtében a burkolat erősen megkopott, a kátyúk pedig néhol megdobják az autót. Mint arról beszámoltunk, néhány napja útépítők felmarták az aszfaltot.

Nemcsak a felületen

Tasó László, Hajdú-Bihar Megyei útügyi miniszteri biztos a helyszínen bejelentette, hogy két ütemben, csaknem két kilométer hosszan felújítják az útszakaszt.

A fő feladat az elhasználódott kopóréteg cseréje, de ahol szükséges - főként a jelzőlámpás csomópontok környezetében - kicserélik a kopóréteg alatti kötőréteg is. Az altalaj problémából eredő meghibásodások helyszínein a teljes pályaszerkezetet újjáépítik. A felújítás során az új kopóréteghez igazítják az útpadkát, valamint újrafestik az útburkolati jeleket. Jelenleg a felújítás első üteme zajlik, mely a Veres Péter utcától a város határáig tart.

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában