Helyi közélet

2013.10.08. 09:52

Az iskolakezdés pörgette a lakossági kölcsönöket

Budapest - A lakossági folyószámlák közül a nullás termékek a legkeresettebbek.

Budapest - A lakossági folyószámlák közül a nullás termékek a legkeresettebbek.

– Miközben augusztusban az iskolakezdésnek is köszönhetően megugrott a kereslet a kölcsönök iránt, a folyószámláknál a tranzakciós illeték emelkedése, míg a hitelkártyáknál a pénzvisszatérítés lehetősége és mértéke befolyásolta leginkább a keresések irányát.

Több mint fele

A Netrisk.hu adatai azt mutatják, hogy augusztusban mind a kölcsönök iránt, mind a folyószámlatermékek iránt jelentősen nőtt a kereslet: száz látogatóból 85 e két termékkör iránt érdeklődött. Az egyes termékek esetében eltérő tényezők motiválták az érdeklődőket. A kölcsönök iránt egyértelműen az iskolakezdés közeledtével erősödött a kereslet. Míg augusztus egészében a keresések fele irányult erre a termékkörre, a hónap utolsó hetében ez az arány a 60 százalékot közelítette. Elsősorban a gyorskölcsönök, a kis összegű kölcsönök voltak a favoritok.

Csak gyorsan

Érdekes, hogy az alacsony kamat, mint szempont ebben az időszakban jóval kevésbé fontos az ügyfeleknek, mint az elérhető összeg nagysága és a gyorsaság. Az emelkedő tranzakciós illeték alaposan megmozgatja a lakosságot. Ez a folyószámla-keresések kapcsán abban nyilvánul meg, hogy szinte elsöprő a nulla forintos szolgáltatást kínáló bankszámlák népszerűsége. Ma ugyan már csak elvétve lehet ingyen bankolni, ám főként egyes műveletek (például készpénzfelvétel) bizonyos számú igénybe vételéért több pénzintézet nem számít fel díjat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában