Helyi közélet

2013.09.03. 12:26

Vádemelési javaslat a vámospércsi csoportos rablás ügyében

Hajdúhadház - A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lezárta a Vámospércsen történt csoportos rablás bűntett ügyében indult nyomozást.

Hajdúhadház - A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lezárta a Vámospércsen történt csoportos rablás bűntett ügyében indult nyomozást. A támadók a 83 éves sértett házába 2013. február 17-én éjszaka bemásztak, az idős férfit bántalmazták, majd a házat átkutatták, ahonnan mobiltelefont, karórát, szerszámokat, élelmiszereket – szalonnát, húskonzervet – és készpénzt, az udvarról pedig különböző vasanyagot tulajdonítottak el. A zsákmánnyal menekülő támadók ezt követően magára hagyták a megrémült idős embert.

A mintegy két hónapig tartó mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként 2013. április 4-én délelőtt a rendőrök elfogták a rablókat. A 28 éves J. Elemért és az 56 éves J. Ernőt Vámospércsen, míg a 26 éves H. Róbertet Nyírábrányban fogták el a nyomozók. Az gyanúsítottak előállításához a megyében megerősítő erőként jelen lévő Készenléti Rendőrség beosztottjai nyújtottak segítséget. Az előállított három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A nyomozók és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, melyet a Debreceni Járásbíróság ügyészi indítványra elrendelt.

A további eljárás eredményeként a nyomozók beazonosították az előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak negyedik társát, akit 2013. június 19-én állítottak elő a kapitányságra és hallgattak ki gyanúsítottként. H. István 27 éves vámospércsi lakost őrizetbe vették, akit a bíróság ügyészi indítványra előzetes letartóztatásba helyezett.

A négy gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Debreceni Járási Ügyészségre.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában