Helyi közélet

2013.08.27. 19:53

Hazatértek Koszovóból: „Munkájuknak kiemelt jelentősége van.”

Hódmezővásárhely, Debrecen - Missziós visszafogadó ünnepséget tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Hódmezővásárhely, Debrecen - Missziós visszafogadó ünnepséget tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Az elmúlt fél évben Koszovóban teljesített szolgálatot az MH KFOR 8. váltásában az a közel 180 fő, akiket Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka köszöntött.

Domján László megköszönte a kontingens munkáját, felidézve a kibocsátó ünnepségen az állomány számára meghatározott feladatokat. Akkor azt kérte: „Teljesítsék azt a szolgálatot, amelyet 23 nemzet a NATO zászlaja alatt, közel 5000 katonájával vállal azért a feladatért, amely Koszovó megerősödését, az államiság tovább erősítését jelenti, amelyért ez a katonai közösség felelősséget és garanciát vállal.

Kiemelt jelentősége van az MH KFOR kontingens számára a portugál nemzettel közös Harcászati Tartalék Zászlóaljban végzett munkának és a műveleti területen, nemzetközi közegben megszerezhető szakmai képzettségnek. A 8. váltás katonái tovább ápolták a helyi lakossággal a jó kapcsolatot, amely küldetésük legalább olyan fontos része, mint a katonai erő – fogalmazott a parancsnok.

Takács Attila ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka kiemelte: a kontingens a rá bízott feladatokat maradéktalanul teljesítette, a tapasztalatokat pedig beépítik a kiképzési rendszerbe.

A felsorakozott állomány és a vendégek egyperces néma főhajtással emlékeztek meg katonatársukról, Pászti Zsolt szakaszvezetőről, aki május 22-én hunyt el Koszovóban.

Budai Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában