2013.08.15. 10:29
Ásványvízből húsleves
Hajdú-Bihar - Az ivóvízminőség-javító program befejezése óta rosszabb a vizük, mint annak előtte.
Hajdú-Bihar - Az ivóvízminőség-javító program befejezése óta rosszabb a vizük, mint annak előtte.
Nagyjából két éve fejeződött be az ivóvízminőség-javító program négy sárréti településen (Bihartordán, Nagyrábén, Bihardancsházán és Sápon), ám az ott élők állítják: a vegyszerektől időnként olyan büdös víz jön a csapból, hogy sok család a főzéshez inkább ásványvizet használ.
Módos Imre bihartordai polgármester szó szerint így fogalmazott: elhiszem, hogy az ivóvizünk az uniós szabványnak megfelel, csakhogy mi nem szabványt, hanem vizet iszunk. Pontosabban innánk, hiszen egyszer záptojásszagú, másszor meg jód- vagy klórszagú lötty folyik a csapból.
Gyarmati Sándorné, Nagyrábé polgármestere már hónapok óta nem hordja az iskola konyhájáról az ebédet, mert (mint mondta) a leveseken is érződik valami kellemetlen ízhatás a víz miatt. Sápon és Bihardancsházán nemrégiben szivacslabdás tisztítást végeztek, azóta kicsit jobb lett a helyzet.
Nagy Miklós, az üzemeltető cég vezérigazgatója szerint annak idején nem megfelelő technológiát választottak a fővárosi döntéshozók, és sok ezer ember most ennek issza a levét. Ő tudja a megoldást, de nem csak rajta áll…
HBN-PA
[poll id="452"]