Helyi közélet

2013.07.30. 10:55

Véget ért a Nánási Vigasságok

Hajdúnánás - Véget ért a III. Nánási Vigasságok egyhetes rendezvénysorozata, melyen minden eddigieket felülmúló nézősereg szórakozott a hét minden napján.

Hajdúnánás - Véget ért a III. Nánási Vigasságok egyhetes rendezvénysorozata, melyen minden eddigieket felülmúló nézősereg szórakozott a hét minden napján.

A közös összefogással megvalósuló rendezvényt a Hajdúnánási Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Holding Zrt. valamint a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. szervezte, a Kéky Lajos Művelődési Központ munkatárasinak segítségével. A Nonprofit Kft. igazgatója, Bíró István kicsit fáradtan, de mégis nagy lelkesedéssel foglalta össze a hét eseményeit, kezdve az egy hete történt egész napos programmal, ahol több cél is megvalósult a rengeteg egymásba futó program mellett. A Pásztorételek főzőversenyén olyan csapatok is megmérettettek, akik eddig még nem bizonyították főzőtudásukat, de a közösségi szellem, a jó hangulatban történő bográcsozás meghozta az idén a kedvüket.

A Nána települések találkozója is nagyon eredményesnek mondható, mely szintén a nyitó napon történt.

A hét többi estjére tervezett programok összeállításánál elsődleges szempont volt- hallhattuk az összefoglalóban- , hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzó műfajt, hiszen a hétfői Nótaesttől a keddi gimnasztrádások amatőr művészeti bemutatóján keresztül szinte minden műfaj képviseltette magát.

Szerdán az óvodai rendezvény minden várakozást felülmúlt, hiszen a Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor művészeivel találkozhattak az apróságok illetve a városlakók- ez telitalálat volt a látogatottság tekintetében.

Csütörtökön a "lieght"-os koktélzene egy kis nyugalmas hangulattal szórakoztatta a közönséget, majd a Mandala Dalszínház 20 éve játszott Padlás című musicalével tapsoltatta a népes számú színházrajongókat.

Pénteken a testvérvárosi kapcsolatokból adódóan került sor találkozókra és táncos bemutatókra, Ustronből és Érmihályfalváról érkezett csoportokkal, valamint a nánási Társastánccsoportok és a Főnix Fusion hip-hop táncosainak közreműködésével.A nap egyik része volt a nagy sikerű 3.Hajdúknak Szépsége elnevezésű szépségkirálynő választás, majd az utána következő Pál Dénes koncert.

A zárónapon egyrészt a környező települések művészeti csoportjainak, valamint egy Támop-os pályázat egyik csoportos részének a záró bemutatójára is sor került.

A testvérvárosok zenészei is bemutatkoztak ezek után irigylésre méltó színvonalon. Szabó Balázs és bandája a világzene hangulatával egészen a Bon Bon zenekar másfél órás koncertjével zárták a napot , s az egyhetes rendezvénysorozatot az élő hangszeres zene óriási varázsával. A zene mellett érezhető ínycsiklandó illatok gasztronómiai különlegességként egy hónapig páclében érlelt ökröt sütöttek meg nyárson a színpad mellett ezzel is odavonzva a programra érkezőket.

Bíró István igazgató reményét fejezte ki a folytatást illetően, hiszen Nánási vigasságok kellenek, érdekli az embereket, közösséget épít és javít, valamint fontos üzenetet közvetít, mely más városokból is vonzza a látogatókat.

Alakulnak a jövő évi tervek, megpezsdültek a csoportok, készítik a következő Vigasságokat. Anyagi források segítségével- melyet most a Városi Önkormányzat nagyon tehetséges 4-5 fős pályázatíró csoportjának köszönhet a rendezvény- nagy összefogásokkal a közös cél érdekében egyre magasabb színvonalú és látogatottságú rendezvénysorozatot lehet tervezni az ideihez hasonlóan és a jövőben is megvalósítani.

Fekete Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában