Helyi közélet

2013.07.17. 10:19

Polgármesteri (vágy)álmok

Hajdú-Bihar - A települési vezetők történelmi esélyről beszélnek a teljes adósság átvállalása kapcsán.

Hajdú-Bihar - A települési vezetők történelmi esélyről beszélnek a teljes adósság átvállalása kapcsán.

A Parlament nyár elején döntött arról, hogy az állam a települések fennmaradó adósságát is konszolidálja, amennyiben a bank vállalja azt, hogy a még meglévő adósság hét százalékát a központi költségvetésbe befizeti. Hajdúsámson polgármestere erre a lehetőségre úgy reagált, hogy a 800 éves településük életében példátlan, hogy (ha sikerül a bankokkal megegyezni) hitel nélkül fussanak neki a következő esztendőnek.

A Naplónak nyilatkozó települési vezetők hosszasan sorolták, hogy mi mindenre lehetne/kellene több pénzt fordítani a jelenleginél. Volt, aki művelődési házzal gyarapítaná a közösségi vagyont, mások a belterületi járdákat, utakat tennék rendbe mihamarabb, de szó esett a szociális ellátásokról, valamint a gyermekétkeztetésről is, mint klasszikus önkormányzati feladatokról.


A nagyobb méretért kattintson a képre:


A bankkal kötött megállapodásról egyelőre nincs információnk, de tapogatózó tárgyalásokat már több helyhatóság is folytatott a pénzintézetekkel. A polgármesterek szerint segítené a folyamatot, ha az állam valamilyen módon ösztönözné a bankokat a megegyezésre.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában