Helyi közélet

2013.07.15. 17:35

Összeértek a sínek

Debrecen - Augusztus elején indulhat el az új pályán az első 2-es villamos.

Debrecen - Augusztus elején indulhat el az új pályán az első 2-es villamos.

Bár a munkák még javában folynak, de végre összeértek az 1-es és az új 2-es villamospálya sínei a Péterfia-, Hunyadi utca kereszteződésben.

A bevásárlóközpont előtti leágazásnál szabad szemmel nézve, legalább fél méter a szintkülönbség a két pálya között, de ezt nyilván, tudják, megoldják a szakemberek.

Az összekötés befejezése miatt több útlezárás és forgalomelterelés is lesz csütörtök estétől, hétfő reggelig. (Ezekről részletesen tudósítunk a 3. oldalon.)

Az új pályán a CAF-ok

Mint arról beszámoltunk, a 2-es villamospálya építői most a Plazától a Dienes Iskoláig (ott van egy kitérő) tartó szakaszra koncentrálnak, ezt minél hamarabb át akarják adni. Legutolsó információink szerint, a szóban forgó rész augusztus elejére készül el (a pontos dátumra vonatkozó kérdésünkre hétfőn nem kaptunk választ az illetékesektől).

Akkortól próbaüzemben már az új pályán mehet majd az első két CAF villamos, amelyek jelenleg az 1-es pályán tesztelnek.

A 2-es vonal külső részét, a Thomas Mann utcától kifelé eső szakaszt, ezután kezdik el építeni. Azzal karácsony környékére akarnak elkészülni.

HBN


Ismét lezárás a Hunyadi János utca – Péterfia utca kereszteződésében

Harmadik üteméhez érkezik a Hunyadi János utca – Péterfia utca kereszteződésében a 2-es villamospálya kivitelezése.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában