Helyi közélet

2013.07.16. 19:27

Megváltozott munkaképességű emberek képzési programja Hajdúdorogon

Hajdúdorog, 2013. július 16., kedd (MTI) - A munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztésére indítanak szakmai képzéseket megváltozott munkaképességű emberek számára Hajdúdorogon az ősztől, európai uniós támogatással - tájékoztatták a projekt vezetői kedden közleményben az MTI-t.

Hajdúdorog, 2013. július 16., kedd (MTI) - A munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztésére indítanak szakmai képzéseket megváltozott munkaképességű emberek számára Hajdúdorogon az ősztől, európai uniós támogatással - tájékoztatták a projekt vezetői kedden közleményben az MTI-t.

Az ország több területén megvalósuló, Rehabilitáció-Érték-Változás (RÉV) elnevezésű, megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatás-fejlesztési modellprogram összköltsége 4,9 milliárd forint, ebből a támogatás 4,67 milliárd forint - ismerteti a közlemény.

A FŐKEFE Nonprofit Kft. hajdúdorogi telephelyén kedden mutatta be az ott folyó képzéseket. A tájékoztatás szerint Kiss Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a rendezvényen rámutatott: életbevágó fontosságú, hogy a kormány az Új Széchenyi Terven keresztül a keleti végeken is bővítse a munkalehetőségeket, esélyt adva a megváltozott munkaképességű embereknek is.

A közlemény idézi Tiba István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőt, aki elmondta: a 10 év alatt egymillió munkahely megteremtésére irányuló kormánycél elérésében nagy szerepe van az ehhez hasonló oktatási projekteknek, amelyek révén a fogyatékossággal élők is a társadalom teljes jogú tagjaivá válhatnak, versenyképes munkát végezve.

A két országgyűlési képviselő felajánlotta segítségét abban, hogy a térségi önkormányzati szféra ettől az állami cégtől rendelje meg a hivatali ügyintézéshez szükséges irodai papírárut, amely Hajdúdorogon is nagy mennyiségben készül.

Szabó György, a FŐKEFE ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint cége Magyarországon a legtöbb megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató társaság. Kelet-Magyarországon 1200 embert foglalkoztat, több mint egy tucat üzemben, sőt, további bővülés várható a növénytermesztési és élelmiszeripari ágazatban.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projektben 3 állami cég, a KÉZMŰ Nonprofit Kft., a FŐKEFE Nonprofit Kft. és az ERFO Nonprofit Kft. mintegy 5000 dolgozója kaphat alapvető, illetve szakmai képzést 2014 áprilisáig, de a hosszú távú sikeresség érdekében létrehoznak egy szakmai és módszertani központot, valamint egy integrált tudásmenedzsment portált is. Hajdúdorogon 40-en vesznek részt a képzésben - tette hozzá Szabó György.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában