Helyi közélet

2013.07.19. 15:20

Az irodai munkavégzés nem veszélytelen

Debrecen - Ha kell, ne csak nyakunkat nyújtsuk előre, hanem teljes hátunkkal dőljünk a monitor felé.

Debrecen - Ha kell, ne csak nyakunkat nyújtsuk előre, hanem teljes hátunkkal dőljünk a monitor felé.Gondolná, hogy egy átlagos irodai munkanap számos láthatatlan veszélyforrást rejteget, amelyek az idő múlásával fejtik ki negatív hatásukat?

Árthat a monitor

A huzamosabb ideig tartó ülés okozta gerincbántalmak, a monitor szemre gyakorolt káros hatása, valamint az iroda levegőjében keringő kórokozók mind-mind veszélyeztetik egészségünket. Dr. Nagy-László Nóra, foglalkozás-egészségügyi szakorvos szerint sokan azt hiszik, hogy az irodai munka kevésbé veszélyes, mint a kemény, fizikai munka. A képernyős munkát végzők körében növekszik a mozgásszervi, keringési és szemészeti panaszok és tünetek, eltérések előfordulása, leggyakoribbak a nyaki, derék- és hátfájdalom, fejfájás, szemszárazság, látásromlás, valamint az alsó végtagi visszeresség. Ahhoz, hogy elkerülhessük a tartós egészségkárosodást, tudnunk kell, hogy mire figyeljük, illetve mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában