Helyi közélet

2013.07.18. 11:25

A Városok, Falvak Szövetsége találkozója Debrecenben

Ötödik alkalommal rendezik meg - a Debreceni Cívis Korzó programjaihoz kapcsolódóan - a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Fesztiválját.

Ötödik alkalommal rendezik meg - a Debreceni Cívis Korzó programjaihoz kapcsolódóan - a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Fesztiválját.

A 20 települést összefogó nemzetközi szervezet minden év júliusában, Debrecenben tartja hagyományos találkozóját, ahol a tagtelepülések turisztikai információs pontokkal és művészeti együttesek fellépéseivel mutatkoznak be.

2013. július 19-20. között rendezik meg a Városok, Falvak Szövetsége hagyományos találkozóját, melyen a kulturális szövetség tagtelepülései mutatkoznak be. A szervezet immár ötödik alkalommal szervezi meg Debrecen főterén a fesztivált, ahol a települések turisztikai pontokkal, programajánlókkal, nyereményjátékokkal, kézműves termékekkel és bemutatókkal várják az érdeklődőket. Mindkét napon 18.00 órától a tagtelepülések művészeti csoportjai lépnek fel: a Kossuth téren többek között képviselik Mátraderecskét, Hajdúnánást, Püspökladányt, Mikepércset, Biharkeresztest, Hajdúböszörményt és Kisújszállást is.

A „Közösek a gyökereink“ fesztivál mindkét estéjén 20.00 órától koncert várja a debrecenieket. Pénteken a Kárpát-medencei magyar népi kultúra és azon belül is a népzenei kultúra minél szélesebb körben való megismertetésén dolgozó debreceni Csűrdöngölő zenekar lép fel, majd szombat este Bács-Kiskun megye elsőként alakult táncházi zenekara, egy kecskeméti formáció, a Bartók Béla Emlékdíjas Hegedűs Együttes szórakoztatja a főtérre kilátogatókat.

A rendezvény megtekintése ingyenes, a turisztikai információs pontok pénteken 14.00 órakor nyitnak.

Program:

2013. július 19. péntek

18.00 Mátraderecske - Mátraderecskei Hagyományőrző Népdalkör

18.30 Mikepércs - népi ének

18.45 Hajdúnánás - Szalmakalap Citeraegyüttes és Szalmaszálak Gyermekcsoport

19.15 Püspökladány - Lolita Mozgás Stúdió

20.00 Debrecen - Csűrdöngölő Zenekar

2013. július 20. szombat

18.00 Biharkeresztes - Piruett Tánc Stúdió

18.30 Mikepércs - népi furulyajáték

18.45 Hajdúböszörmény - Black Time Original Dance School19.15 Kisújszállás és Püspökladány - Mellofon Fúvósegyüttes és Csenki Imre Művészeti Iskola fúvószenekara

20.00 Kecskemét - Hegedűs Együttes

A következő települések turisztikai információs pontokkal, kézműves termékekkel és bemutatókkal várják az érdeklődőket: Balatonfüred, Biharkeresztes, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Kecskemét, Kisújszállás, Mátraderecske, Mikepércs, Püspökladány, Sárospatak, Tokaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában