Helyi közélet

2013.06.07. 16:22

Világnap véradással és finom falatokkal

Debrecen - Retrovéradással tiszteleg a véradók előtt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 14-én.

Debrecen - Retrovéradással tiszteleg a véradók előtt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 14-én.

Jó hangulattal, sörrel, kolbásszal és üdítővel vendégelik meg a véradókat a Véradók Világnapján, június 14-én 7.30 és 19.30 között a Debreceni Regionális Vérellátó Központban (Bem tér 19.).

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat retrovéradásának arca Dr. Uzonyi Attila rendőrezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, aki rendszeres véradó.

A szervezők kérik, hogy minden donor hozza magával személyi igazolványát, lakcím- és TAJ-kártyáját.

Életmentők, hősök

– 1984-ben nagyműtéten mentem keresztül, két liter vért kaptam: ezért lehetek most itt. Ez motivál engem, és amíg élek és vért adhatok, megteszem – mondta Gavallér Andrásné sokszoros véradó a közelmúltban.

A mindennapok csendességében adakozó véradók hősök, akik életeket mentenek önkéntesen, önzetlenül és ismeretlenül. A magyar donoroknak köszönhető, hogy hazánkban biztonságos és kiegyensúlyozott a vérellátás – többek közt erre hívja fel a figyelmet a Vöröskereszt megyei szervezete 2013. június 14-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában