Helyi közélet

2013.06.13. 15:27

Partiumi tájakon - fotókiállítás a Kézművesek Házában

A Debreceni Fotóklub Partiumi tájakon c. kiállítása június 14-én (pénteken) 17 órakor nyílik a DMK Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

A Debreceni Fotóklub Partiumi tájakon c. kiállítása június 14-én (pénteken) 17 órakor nyílik a DMK Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

A kiállítást megnyitja: Dr. Ramona Novicov műkritikus, kurátor, a Nagyváradi Egyetem Műépítészeti és Építészeti Karának művészettörténet professzora.

Közreműködnek: a Forgórózsa Néptánc Együttes tagjai.

Kiállítók: Fene Katalin, Illés Gábor, Károlyi Gábor, Károlyi Gáborné, Konyhás István, Máthé András, Pósán Lajos, Rádi Bálint, Süli István, Varga József, Vencsellei István, Veres Hajnalka.

Az alkotók szoros kapcsolatot ápolnak a Margittai Fotóklubbal. Számos egyéni kiállítást szerveztek a fotósoknak Margittán és Székelyhídon. Ezen alkalmak lehetőséget nyújtottak a környékkel való ismerkedésre.

A mostani kiállítás magját mégis a Magyarkécen töltött több napos kirándulások megörökített emléke alkotja. Hét-nyolc alkotót látott vendégül két alkalommal Mike Pál református lelkész az utóbbi három évben. Így volt lehetőségük Kécen és a környező falvakban a tájjal és az emberekkel ismerkedni.

Szerették volna, ha maga Mike Pál tudta volna megnyitni a kiállítást, de sajnos, egészségi állapota ezt nem tette lehetővé.

Készültek képek a Királyhágó környékén, sőt távolabb is.

A fotók augusztus 31-ig tekinthetők meg. Június 14-24.: hétköznapokon 10-17 óráig, szombatonként 10-14 óráig. Vasárnap, hétfő szünnap. Június 24-augusztus 9-ig hétköznapokon 8-16 óráig, hétvégén zárva. Augusztus 12-31.: hétköznapokon 10-17 óráig, szombatonként 10-14 óráig. Vasárnap, hétfő szünnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában