Helyi közélet

2013.06.06. 10:26

Megéri Bocskai Koronát venni vagy „kártyázni”

Berettyóújfaluban és Hajdúnánáson nagyon sok kedvezményt kapnak a helyiek.

Berettyóújfaluban és Hajdúnánáson nagyon sok kedvezményt kapnak a helyiek.

Az országban harmadikként „bocsátott” ki helyi pénzt a hajdúnánási önkormányzat, s mint azt kérdésünkre Szólláth Tibor polgármester elmondta, igazi sikertörténet lett. Jelenleg 120 szerződött partnerrel rendelkeznek, azaz ennyi helyen lehet a városban a Bocskai Koronával kedvezményes áron vásárolni, illetve szolgáltatást igénybe venni.

A tavaly július 22-én bevezetett helyi pénz népszerűségét mutatja, hogy már 25 millió forintnyi van belőle forgalomban. A szerződő felek száma is folyamatosan nő, hiszen a kedvezmény mértékétől függően jutalékkal megemelve válthatják vissza a koronát forintra 2016. december 31-ig, a helyi pénz érvényességéig.

Berettyóújfaluban 2011 áprilisában vezették be a helyi kártyát, hogy a lakosságra háruló terheken enyhítsenek. Kezdetben ugyan még idegenkedtek az emberek, ám az elfogadóhelyek számának növekedésével egyre népszerűbb lett. Az igazi áttörést az hozta, amikor a parkolásban olyan lehetőséget adtak a kártyát megvásárlóknak, hogy a néhány héttel ezelőtti adatok szerint 84 elfogadóhelyen kapott kedvezmény mellett évi 1200 forintért vehetnek éves bérletet.

Ma már több mint 1300 kártyatulajdonost tartanak nyilván és a cél a 2 ezer elérése.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában