Helyi közélet

2013.05.27. 09:48

Vasat lopott, előállították - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások 14 főt állítottak elő, közülük 4 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzések során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő. Megyénk közútjain nem történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság egy 28 éves férfi és egy 32 éves helyi nő ellen, akik 2013. május 26-án kora délután a debreceni Ótemető utcában bántalmaztak egy 47 éves férfit. A szóváltásra, dulakodásra majd bántalmazásra azért került sor, mert a két gyanúsított szerint a férfi kerékpárjával nekik ment, illetve kérésükre nem tudott cigarettát adni. A nőt és a férfit a helyszín közelében fogták el a járőrök, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.

A polgárőrök jelzése alapján fogták el a debreceni járőrök azt a férfit, aki 2013. május 26-án kora hajnalban a debreceni Darabos utcában hangoskodott, kiabált, káromkodott, miközben az ott parkoló járművek tetejét kézzel ütötte, illetve megpróbált az egyik autó motorháztetejére felugrani. A 28 éves debreceni férfit előállították a kapitányságra, ahol meghallgatását követően, garázdaság szabálysértése miatt őrizetbe vették a nyomozók.

A hencidai körzeti megbízott a helyi polgárőrök közreműködésével 2013. május 26-án délután vaslopáson ért tetten egy helyi férfit, aki egy hencidai ház melléképületének padlásáról próbált meg vasat lopni. A 19 éves férfit előállították kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók. Az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatja le.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában