Helyi közélet

2013.05.10. 14:29

Őrizetben a besurranó tolvaj

Hajdúszoboszló - A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt 2013. május 9-én délután őrizetbe vette B. Bálint 49 éves hajdúszoboszlói lakost.

Hajdúszoboszló - A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt 2013. május 9-én délután őrizetbe vette B. Bálint 49 éves hajdúszoboszlói lakost.A meglapozott gyanú szerint a férfi 2013. május 5-én hajnalban a nyitva hagyott terasz ajtón keresztül besurrant egy hajdúszoboszlói nyaralóba, ahonnan az ott alvó vendégek értékeit tulajdonította el, többek között mobiltelefont, bankkártyát, táskát. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a nyomozók beazonosították és tegnap gyanúsítottként kihallgatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit. Az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben az eljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatja le és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatása indítványozására.

Zárja ki a besurranó tolvajt!

Az ilyen bűncselekmények tipikusan a nyári időszakra jellemzőek. A nyári melegben sokan nyitott ablak, nyitott teraszajtó mellett alszanak, a tolvaj pedig ezt kihasználva, szinte észrevétlenül tud bejutni a lakásba. Amennyiben a nagy melegben nyitott ablak, teraszajtó melletti alvást választják, használjanak mozgásérzékelővel ellátott riasztókészüléket. A biztonságtechnikai üzletben megvásárolható készülék a nyitott ablak, ajtó közelében elhelyezve hangjelzéssel riaszt az esetleges behatolás esetén. Ez a mobil riasztóberendezés alkalmazható az udvaron, erkélyen elhelyezett értéktárgyak, kempingezés során a sátorban, lakókocsiban elhelyezett értékek védelmére is, a hatósugarába kerülő mozgó tárgyak, személyek jelenlétét hangadással jelzi.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában