Helyi közélet

2013.05.30. 10:42

A stadion mellé „költözik” a jégpálya

Az Oláh Gábor utcai pályát lebontják, de még kérdés, mi lesz a helyén.

Az Oláh Gábor utcai pályát lebontják, de még kérdés, mi lesz a helyén.

Debrecen – Két hűtőberendezés megvásárolásáról döntött a közgyűlés csütörtökön, a 25 millió forintba kerülő eszközökkel ugyanis előállítható az a mobil jégfelület, amely a közkedvelt Oláh Gábor utcai korcsolyapályát hivatott kiváltani, remélhetően már a következő szezonban.

Az elmúlt télen a nagyerdei jégpálya már nem nyitott ki, ugyanis – emlékeztetett Kósa Lajos – az ottani ammóniás hűtési technika elavult, használatára a működtető nem kapott volna engedélyt. Az említett hűtőberendezéseket a nemrég rendezett rövidtávú gyorskorcsolya világbajnokság révén Debrecen jutányos áron vásárolhatja meg, így már szinte csak a palánkot kell beszerezni.

A polgármester kérdésünkre azt mondta, az új jégpályát hosszú távon – telenként – az épülő Nagyerdei Stadion északi részénél akarják működtetni, arra viszont még nem tudott válaszolni, hogy a stadion jövő tavaszi átadásáig hol lehet majd használni.

Az Oláh Gábor utcai létesítményt lebontják, de nyitott kérdés, hogy pontosan mikor és mi lesz helyette. Tudható viszont, hogy a stadion mellett – egy dombon – bmx és gördeszka pályát hoznak létre; a tervező Bordás Péter valamikor maga is BMX-bajnok volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában