Helyi közélet

2013.05.08. 10:50

A távközléstől az informatikáig

Debrecen - A cégek negyven százaléka vonná össze távközlési és informatikai megrendeléseit.

Debrecen - A cégek negyven százaléka vonná össze távközlési és informatikai megrendeléseit.A nagyvállalati ügyfelek igényei az elmúlt hónapokban erőteljesen átrendezték a telekommunikációs piacot: a távközlés egyre inkább összeforr a vállalati informatikai szolgáltatásokkal. Az elmúlt időszakban általános trenddé vált, hogy a nagy távközlési cégek külön technológiai vállalataik keretei között kezelik háttérfejlesztési tevékenységeiket. Takács Gábor, a Business Telecom Nyrt. (BTel) szakértője szerint a költséghatékonyság és a biztonság erősítésére a közeljövőben a vállalatok mintegy 40 százaléka venne igénybe integrált infokommunikációs szolgáltatásokat.

Egységes megoldások

A hazai piac eljutott arra a pontra, ahol a nagyvállalati igények mind a távközlési, mind az informatikai iparágat gyors ütemben képesek átalakítani” – állítja Takács Gábor. – Saját ügyféltapasztalataink azt mutatják, hogy a vállalatok 80 százaléka mutat érdeklődést az egységes infokommunikációs megoldások iránt. Ennek fele, mintegy 40 százalék az, amely a közeljövőben már kifejezetten „egybe csomagolt” módon kíván távközlési és informatikai szolgáltatásokat igénybe venni. A cégek 20 százaléka pedig még saját beruházást is végrehajtana ezen a területen, hogy a lehető legjobban kihasználhassa az integráció által kínált versenyelőnyt - tette hozzá.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában