Helyi közélet

2013.04.21. 16:13

Vizsgázott a Hortobágy Mentőcsoport

A Hajdúszoboszlói Polgárvédelmi Bázison tartották szombaton délben a Hortobágy Mentőcsoport gyakorlati vizsgáját.

A Hajdúszoboszlói Polgárvédelmi Bázison tartották szombaton délben a Hortobágy Mentőcsoport gyakorlati vizsgáját. Többek között, az egyik legnehezebb feladat az volt, hogy egy eszméletlen sérültet, kötéltechnika segítségével hoztak le az emeletről a földszintre úgy, hogy a sérült hordágyba volt rögzítve.

Szabó Imre őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Polgári Védelmi főfelügyelője elmondta még, hogy az 53 fős mentőcsoport tagjai az elmúlt novemberében minősítő vizsgát tettek mentőkutyás, mentőkutató, és árvízi védekezési képességekből. Ez a mostani vizsga az elmúlt három hétvégén tanult mentési feladatok elsajátítása és bemutatása volt. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a gyakorláson kívül bizonyos összeget technikai fejlesztésre is biztosít a mentőcsoport részére. Éles helyzetben ezek a szervezetek segítséget nyújtanak a bajbajutott embereknek, és segítik a hivatásos kollégák munkáját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában