Helyi közélet

2013.04.14. 15:20

Óvodások fogadták örökbe a debreceni állatkert pingvinjeit.

Debrecen – A debreceni Százszorszép Óvoda 224 óvodása fogadta örökbe a Nagyerdei Kultúrpark 18 pápaszemes pingvinjét pénteken az állatkertben.

Debrecen – A debreceni Százszorszép Óvoda 224 óvodása fogadta örökbe a Nagyerdei Kultúrpark 18 pápaszemes pingvinjét pénteken az állatkertben.Az aktus alkalmából Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója díszes oklevelet adott át Puskásné Dienes Andrea óvodavezetőnek. Az állatkerti örökbefogadás az adományozás egy különleges formája: az örökbefogadók anyagi támogatást biztosítanak kedvenceik számára és a közösség által kiválasztott állat nevelőszülőjévé válnak. Az óvodában a szülők és a gyerekek együtt választották ki, hogy melyik állatot szeretnék örökbe fogadni, az egy héten át tartó szavazás nyertesei a pingvinek lettek. A pápaszemes pingvinek a fajmegmentési program keretében láthatók a cívisvárosban, Afrika egyetlen pingvinfaját ugyanis az olajszennyezés és az ipari méretű halászat fenyegeti. A debreceni csapatban öt fióka van, akik már itt keltek ki a tojásból.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában