Helyi közélet

2013.04.30. 11:16

Emlékezetessé tették az ünneplést - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 17 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt körözés alapján fogtak el.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 17 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt körözés alapján fogtak el.

Megyénk közútjain 5 könnyű és 1 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 2 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Határátkelőhelyeink közül Ártándon alakult ki 60 perces várakozás (2013. április 29-én 05.00-10.00 óra közötti időben) a kilépő tehergépjárművek sávjában. A forgalom azóta folyamatos.

Drogériában lopott

Lopáson értek tetten egy 55 éves férfit az egyik debreceni illatszerüzletben 2013. április 29-én délelőtt.

A férfi kézkrémeket rejtett el ruházatában, majd a pénztártól fizetés nélkül távozott. Az üzletben dolgozó biztonsági őrök azonban észlelték a lopást és értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták a helyi lakost és előállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után őrizetbe vették. Ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Szintén lopáson értek tetten a biztonsági őrök egy 76 éves hajléktalan nőt, aki az egyik debreceni nagyáruházban (2013. április 29-én délelőtt) élelmiszert lopott. A nőt a rendőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően őrizetbe vették. A lopás miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

A tetőn keresztül távozott

Szerep területén – 2013. április 29-én éjszaka – szolgálatot ellátó polgárőrök egy (lakatlan) épület megbontott tetején keresztül kimászó férfit észleltek, amint a kezében egy kerékpárt tartott, miközben az épület mellett a földön fűnyíró és egyéb használati tárgyak hevertek. A látottakból valószínűsítették, hogy nem a jármű tulajdonosa próbálja az épületből – egyedi módon – kihozni a kerékpárját, ezért kérdőre vonták. A férfi ekkor leugrott a kb. 2 méteres magasságban lévő tetőről, majd elbújt a bekerített udvaron. A polgárőrök telefonon értesítették a rendőrséget. A helyszínre rövid időn belül megérkező járőr az épület mögött talált rá az ott rejtőzködő tolvajra, akit elfogott és előállított a Püspökladányi Rendőrkapitányságra.

M. József szerepi lakos ellen – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Terményt loptak a vasúti szerelvényből

Püspökladányban (2013. április 29-én éjszaka) a pályaudvaron egy teherszállító vagonból terményt rakodott két (29 és 41 éves) helyi férfi, amikor megjelentek a helyszínen a járőrök.

Az alkalmi rakodók – akik egy személygépkocsiba pakolták át a terményt – azonban nem önzetlenül szorgoskodtak, ugyanis engedély nélkül, saját részükre akarták megszerezni az árut. A rendőrök azonban ezt megakadályozták azzal, hogy elfogták és előállították őket a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Emlékezetessé tették az ünneplést

Gyermek születését ünnepelték két hajdúhadházi család tagjai 2013. április 29-én este, amely verekedéssel végződött. A kiérkező járőrök három főt állítottak elő a kapitányságra, két másik verekedőt pedig sérüléseik ellátásra kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai. Az előállított három férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. L. József 30 éves, L. László 47 éves, és L. Jenő 24 éves hajdúhadházi gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatja el. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában