Helyi közélet

2013.03.28. 17:19

Újra szemet szúrt a fényreklám

Debrecen - Magánterületen áll ugyan, de ettől még zavarja az arra közlekedőket.

Debrecen - Magánterületen áll ugyan, de ettől még zavarja az arra közlekedőket.Egyszer már találtak rá megoldást, és a sorozatos lakossági bejelentések hatására lejjebb kellett engedni a Hunyadi és Péterfia utcák sarkán, egy üres teleken álló fényreklámot, melynek az erejét is lejjebb vették. Ezzel megoldódni látszott a probléma, ám egy ideje visszaállt a régi állapot, amit újra szóvá tett több olvasónk is. Miért nem intézkedik ismét a hivatal? - tettük fel a kérdést az illetékeseknek.

Tart a türelmi idő

Sziki Gyula várostervezési osztályvezető válaszát azzal kezdte, hogy ismerik az említett terület rendezetlenségét és a fényreklám problémáját. A közgyűlés idén január 1-től teremtett jogalapot a hirdetmények hirdetőberendezések elhelyezésének a szabályozásáról szóló rendeleteiben a városkép védelmére. Tekintettel azonban a város nagyságára, a védett belvárosi területeken (ilyen a fényreklám helye is) június 30-ig adott haladékot a jogellenes állapot megszüntetésére.

A határidő leteltét követően lesz e hivatalnak lehetősége az úgynevezett településképi kötelezéssel rendeletének érvényt szerezni. Amennyiben a fényreklám üzemeltetője addig nem tanúsít jogkövető magatartást és nem távolítja el, úgy a hivatal megteszi a szükséges intézkedést, melynek során a közlekedési hatóság bevonásával mérlegeli azt is, hogy a fényreklám működése (fényereje, dinamikája) zavarja-e a forgalmas kereszteződés közlekedésbiztonságát. Azonban a június végi határidőig is fokozott figyelemmel fogják kísérni a hivatal dolgozói a belváros védett területeinek helyzetét - jelezte az osztályvezető.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában