Helyi közélet

2013.03.27. 17:39

Magyar-román közlekedésrendészeti ellenőrzés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a (román) Bihor Megyei Főfelügyelőséggel közös közlekedésrendészeti ellenőrzést hajt végre 2013. március 28-29. között.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a (román) Bihor Megyei Főfelügyelőséggel közös közlekedésrendészeti ellenőrzést hajt végre 2013. március 28-29. között.A rendőrök az ellenőrzéseket - tekintettel a balesetveszélyes helyekre, útszakaszokra - elsősorban a megyék főútjain hajtják végre az államhatár mindkét oldalán.

Magyar-Román (HU-RO) ellenőrzések főbb feladatai

Érvényes okmányok, engedélyek (hiteles másolat, útvonalengedély, menet-rend, szállítási engedélyek, stb.) meglétének, érvényességének, valamint a közúti személyszállításhoz szükséges érvényes szakmai alkalmassági bizonyítvány meglétének ellenőrzése;Vezetési- és pihenőidők megtartásának ellenőrzése; A személyszállító járművek maximális szállító kapacitásának ellenőrzése; A személyszállító járművek forgalmi engedélyébe bejegyzett maximális ülő-helyek és a szállított személyek számának összehasonlítása, ellenőrzése; Személygépkocsikkal történő jogellenes személyszállítás ellenőrzése; Gépjárművezetők ittasságának, alkoholos/drog befolyásoltságának ellenőrzése; Gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzése; A sebességtúllépések elleni hatékony fellépés;

Passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése; A gépjárművek engedélyezett maximális össztömegének, tengely-terhelésének ellenőrzése.

2012. évi baleseti helyzetkép

Hajdú-Bihar megyében a 821 személyi sérüléssel járó eseményből

- 34 halálos,

- 232 súlyos,

- 555 könnyű sérüléssel járó volt.

A balesetek 30 %-a (247) a megyében található nyolc főútvonalon következett be, amelyekből 104 esemény a 4. számú és a 42. számú főúthoz köthető.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában