Helyi közélet

2013.03.29. 10:39

Újabb befektetők érkezhetnek a Határ úti Ipari Parkba

Debrecen - Ismét jelentős beruházás zajlik a debreceni Határ úti Ipari Parkban.

Debrecen - Ismét jelentős beruházás zajlik a debreceni Határ úti Ipari Parkban. A Xanga Holding, nyugati irányban, az M35-ös autópálya felé 60-ról 80 hektárra növeli a teljes infrastruktúrával ellátott terület nagyságát.

A csaknem 300 millió forintba kerülő beruházás keretében utakat építenek, víz- és csatornahálózatot alakítanak ki, valamint elektromos kábeleket fektetnek. A munkát az eredeti tervek szerint április 15-ére kellene befejezni, de az esős időjárás miatt felázott talaj jelentősen lelassította a kivitelezést. Ezért várhatóan a hónap végére készülnek el. A parkot működtető Xanga Cégcsoport igazgatója, Herdon István elmondta, hogy az eddig használt területen jelenleg csaknem 40 cég, nagyjából 5 ezer embernek ad munkát. Az infrastruktúra fejlesztés után az új területen még az idén 3 kisebb és 1 nagyobb csarnokot fognak építeni. Ezek együttes területe eléri majd a 25 ezer négyzetmétert,melyekbe további vállalkozások betelepülését várják. Érdeklődőkből a gazdasági válság ellenére sincs hiány, elsősorban amerikai és német vállalatokkal tárgyalnak, de akadnak kínai belső-mongoliai, illetve hazai potenciális partnerek is.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában