Helyi közélet

2013.03.29. 16:18

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. március 29., péntek (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. március 29., péntek (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

A Brit-szigetektől a Skandináv-félszigeten át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Területén általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap. A magasnyomás peremén azonban több a felhő, és ott néhol kisebb csapadék is előfordul, északon havazik, délen az eső esik. Ezzel szemben kontinensünk déli és középső tájainak időjárását ciklonális mező alakítja. Többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, északon pedig havazás, havas eső fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén -2 és +7 fok között változik, csak délen van ennél enyhébb idő, ott a kora délutáni órákra többnyire 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé több hullámban enyhe, nedves levegő érkezik.

Várható időjárás szombat estig:

-------------------------------

Túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb szombaton északon, északnyugaton szakadozik fel a felhőzet, és ott néhány órára kisüthet a nap. Éjszaka már egyre inkább délen és keleten várható eső, északon, északkeleten még havas eső, ónos eső, havazás előfordulhat. Szombaton eleinte még délen és keleten lehet esőre számítani, majd napközben átmenetileg megszűnik a csapadék, de késő délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső. Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. Délen pénteken is, szombaton is kialakulhat zivatar. Az ország nagy részén mérsékelt lesz a légmozgás, csak pénteken az Alföldön erősödik meg néhol a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 8, 13 fok között valószínű, csak északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában