Helyi közélet

2013.03.06. 13:18

Egészséges az ivóvíz Újlétán

Újléta - Az Európai Unió szabványainak, előírásainak megfelel az újlétai ivóvíz – tájékoztatott Szabó Sándor polgármester.

Újléta - Az Európai Unió szabványainak, előírásainak megfelel az újlétai ivóvíz – tájékoztatott Szabó Sándor polgármester. A település vezetőjét azért kerestük meg, mert az egyik újlétai olvasónk azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy tudomása szerint faluja ivóvizének arzéntartalma meghaladja a megengedett értéket.

- 2012-ben 1 millió forintos támogatásából átmeneti arzén mentesítését hajtottunk végre. A víz arzénmentesítése tehát megtörtént, az arzéntartalom az egészségügyi határértéken belül van - mondta Szabó Sándor.

- Teljes körűen azonban egy 100 millió forintot meghaladó pályázati forrásból 2014. nyaráig valósítjuk meg Újléta ivóvíz minőség javító programját. A munkálatok teljességére jellemző, hogy az tartalmazza például a régi vízvezetékcsövek cseréjét is. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában