Helyi közélet

2013.03.08. 15:59

Debreceni irányítással létesítenek új javítóintézetet

Debrecen - Nagykanizsa - A nagykanizsai javítóintézet szakmai hátterét a debreceni intézet biztosítja.

Debrecen - Nagykanizsa - A nagykanizsai javítóintézet szakmai hátterét a debreceni intézet biztosítja.A Debreceni Javítóintézet szakmai irányítása alatt, 108 fős javítóintézet létesül Nagykanizsán.

– Célunk, hogy az előzetes letartóztatásban lévő fiatalok olyan intézménybe kerüljenek, ahol elősegítik a szocializációt, reszocializációt, a társadalmi integrációt és a munkaerő-piaci integrációt. Az országban aránytalanul helyezkednek el ezek az intézetek, mindösszesen Aszódon, Rákospalotán, Debrecenben és Budapesten található egy-egy javítóintézet.

Az ország nyugati részének lefedése érdekében 2 milliárd 250 millió forint pályázati forrásból Nagykanizsán létesül még egy intézet a fiúk részére – fogalmazott Halász János kultúráért felelős államtitkár a pénteken tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: Az épületet tartalommal is meg kell tölteni. A szakmai hátteret a debreceni intézet biztosítja majd, hiszen nagy gyakorlattal rendelkezik.

Szőke Barbara projektmenedzser hozzátette: A projektnek köszönhetően új munkahelyek is létesülnek, összesen 125 főt alkalmaznak majd.

– Az pályázati összegből az új létesítmény építése mellett az alkalmazottak szakmai képzését és a fiatalok számára pedagógiai és fejlesztő hatású környezet biztosítunk – fűzte hozzá. Az intézet várhatóan 2015. június 30-ával kezdi meg működését.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában