Helyi közélet

2013.03.01. 17:43

2-es villamos: immár a pályán is „rákapcsolnak”

Debrecen - Az új ütemtervnek megfelelően folytatódik a 2-es villamos pályájának kivitelezése.

Debrecen - Az új ütemtervnek megfelelően folytatódik a 2-es villamos pályájának kivitelezése.Az új villamospálya Thomas Mann utcai szakaszán – mint arról a Napló nemrég képes hírben is beszámolt – ismét megkezdődött az alépítmény építése. Néhány napon belül betonozást, ágyazatkészítést, valamint a pálya alatti vízelvezetést végzi el a kivitelező cég ezen a szakaszon. A következő hetekben a Hunyadi János utcán, a Csemete utcán, a Dózsa György utcán és a Nádor utcán is folytatódik a munkavégzés – tudatta pénteken dr. Szabó József projektmenedzser.

Ezzel egy időben jó ütemben haladnak a munkálatok a Salétrom utcai telephelyen. Készül a külső és belső vágányrendszer, a sínek rögzítése, valamint a külső víz- és csatornaépítés is folytatódik. Mindezeken túl a felsővezeték-tartó oszlopok állítása és az áramátalakító épület berendezéseinek összeállítása, szerelése is folyamatos – olvasható a közleményben.

Mint arról korábban szintén beszámoltunk, május elején érkezik meg az első abból a 18 darab új, kiváló műszaki tartalommal rendelkező, egyenként 221 utas elszállítására alkalmas spanyol villamosból, melyek az új vonalon fognak közlekedni. A Salétrom utcai telephelynek akkorra alkalmasnak kell lennie a prototípus fogadására.

HBN


Bővebb információ a www.2-esvillamos.hu és www.dkv.hu internetes honlapokon található. A kivitelezők kérik a járművezetőket, hogy a balesetek és kellemetlenségek megelőzése érdekében a munkaterületek közelében a kihelyezett forgalmi jelzőtáblák utasításainak megfelelően, figyelmesen és óvatosan közlekedjenek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában