Helyi közélet

2012.11.29. 07:57

Nézőpont: Pezsgés, végszóra

<em>A karácsonyvárás végül meghozza a Fényt. Eredményez persze addig sok mást is. Például rendezvényeket. Az adventi időszak kulturális kínálatát évek óta áhítatos pezsgés telíti – ha már az egyéb lehetőségek és kényszerűségek, amelyek ilyenkorra adódnak – a fogyasztás rítusaira gondolok – kevésbé áhítatosak.</em>&nbsp;<a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Fábián György nézőpontja.

A karácsonyvárás végül meghozza a Fényt. Eredményez persze addig sok mást is. Például rendezvényeket.

Az adventi időszak kulturális kínálatát évek óta áhítatos pezsgés telíti – ha már az egyéb lehetőségek és kényszerűségek, amelyek ilyenkorra adódnak – a fogyasztás rítusaira gondolok – kevésbé áhítatosak. Fábián György nézőpontja.Ez az utóbbi fajta pezsgés egyre duzzad, míg végül szét is pukkan az évzáró ostromzajban, és az évről évre ismerős január eleji nihilbe torkoll. Vagy sítáborba.

Az idén újfajta színt hoz az esztendőzáró rendezvénymarketingbe az a globális közhellyé vált hiedelem, hogy 2012. december 21-én elfogy a maja naptár, és vége a világnak. Egyes szervezők máris igyekeznek kommunikatíve a maguk hasznára fordítani az apokaliptikus közfigyelmet: az egyik neves humorista előadását például azzal hirdetik, hogy ha valóban eljön a világvége, az az utáni előadásokra megváltott jegyeket a pénztár helyén visszaváltják. Egy zenekar koncertjét pedig akképp harangozzák be, hogy világvége után egy nappal…

Nem zavarnak az ilyesfajta leleményes fordulatok, dehogy, értem én a tréfát, és szeretem is. Mindenesetre, ha tényleg elérkezik a vég, reméljük, még jóval lapzárta előtt. Hogy még beférjen a másnapi számba. Az a legjobb, ha küldenek meghívót. De mindenképp szóljanak előtte idejében, és akkor hagyunk ki neki helyet, jelezve a nyomdának: bocs, lesz egy kis csúszás.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában