Helyi közélet

2012.11.30. 13:10

Milliárdok szállodákra Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Új repülőjáratok indulnak, nő a vendégéjszakák száma, fejlesztik a szálláshelyeket, csak a kommunikáció akadozik.

Hajdú-Bihar - Új repülőjáratok indulnak, nő a vendégéjszakák száma, fejlesztik a szálláshelyeket, csak a kommunikáció akadozik.Egy frissen kihirdetett pályázat szerint megyénkben hét cég mintegy 2,7 milliárd forintot nyert el szállodafejlesztésre abból a 11 milliárdos keretből, melyre négy régió, köztük az észak-alföldi vállalkozásai pályázhattak. De nem ez lesz az egyetlen közeljövőben épülő szálláshely a megyében. Polgáron szintén fél milliárdot nyert egy cég szállodaberuházásra, míg Hajdúszoboszlón két csillagos hotel épülhet ugyanekkora összegből. A fürdővárosba került további 30 millió panziófejlesztésre, Hajdúböszörményben pedig a Fürdőkertet korszerűsítik a pályázaton elnyert 188 milliós támogatásból.

E döntések is azt erősítik, amit a szakemberek már rég hangsúlyoznak: a megye kitörési pontja a turizmus lehet. Ezt támasztja alá a debreceni repülőtér "szárnyalása" is, alig három hét, s már Milánóba és Eindhovenbe is indulnak a járatok. A szép kilátásainkat azonban beárnyékolja, hogy 2-3 települést leszámítva vajmi kevés információhoz juthatnak megyénkről az interneten böngésző turisták.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában