Helyi közélet

2012.10.10. 10:16

Meggyanúsított rendőrtisztek - Megszüntették egy debreceni rendőr őrizetét

Budapest, 2012. október 10., szerda (MTI) - Megszüntették K. Gyula, a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya vezetőjének őrizetét a V. László vállalkozóval kapcsolatos ügyben, miután megszűnt az eljárás meghiúsításának lehetősége - mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek.

Budapest, 2012. október 10., szerda (MTI) - Megszüntették K. Gyula, a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya vezetőjének őrizetét a V. László vállalkozóval kapcsolatos ügyben, miután megszűnt az eljárás meghiúsításának lehetősége - mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek.A szóvivő még hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy három újabb embert vont eljárás alá, hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe az ügyészség az ügyben.

Fazekas Géza akkori tájékoztatása szerint a három újonnan őrizetbe vett ember közül kettő - a volt rendőr I. András, valamint H. Imre, a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselője - a V. László által irányított bűnszervezet tagja volt az eljárás eddigi adatai alapján. A harmadik, K. Gyula a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője.

A szóvivő szerda reggel az MTI érdeklődésére azt mondta: K. Gyula őrizetét kedden megszüntették, mert már nem áll fenn a nyomozás meghiúsításának lehetősége, míg a másik két gyanúsított esetében kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

"A két bűnszervezeti tag esetében az eljárás meghiúsítása, elrejtőzés és szökés, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll" - közölte, hozzáfűzve, hogy előzetes letartóztatásukról szerdán dönt a nyomozási bíró.

A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött idén februárban vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat. A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és irányította őket. Neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak.

MTI

Előzmények:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában