Helyi közélet

2012.09.22. 11:13

Kampány a fenntartható életért

Hajdúböszörmény - Gondoljunk unokáinkra, nekik is maradjanak meg a természet adta lehetőségek.

Hajdúböszörmény - Gondoljunk unokáinkra, nekik is maradjanak meg a természet adta lehetőségek.Kevesen gondolnak arra, hogy a jelenlegi életmódunknak, fogyasztási szokásainknak milyen hatása lesz a jövőben. Legtöbben például autóba ülünk ahelyett, hogy busszal vagy vonattal tennénk meg ugyanazt a távot. Arról nem is beszélve, hogy ha nyitott szemmel járunk megannyi látnivaló, természeti érték található, amelyekről nem is tudunk. Miért is költünk akkor drága benzinre, ha biciklire pattanhatva is felfedezhetnénk saját környezetünket? És ha menet közben megéhezünk, vegyük elő az otthon csomagolt szendvicset, amelyet helyi termelők friss áruival töltöttünk meg.

Hiszen mennyivel egészségesebb, ha a piacon vásárolt, helyben megtermelt idényzöldségeket, gyümölcsöket és egyéb termékeket fogyasztjuk, mint a bevásárlóközpontok polcain árult vegyszerekkel kezelt élelmiszereket. Ezzel a helyi termelők megélhetését is segítjük és a szállítás okozta környezetterhelést is csökkentjük. A hajdúböszörményi Zöld Kör többek között ezekre a szempontokra hívta fel a lakosság figyelmét a megye 8 településén, májustól augusztus végéig megtartott rendezvényein az A fenntartható életmód erősítéséért Hajdú-Bihar megyében elnevezésű kampányán, melyet az Európai Unió támogatott.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában