Helyi közélet

2012.08.23. 12:51

Debreceni kórus diadala a Debrecen, Nyíregyháza. fesztiválon

Debrecen, Nyíregyháza - Minden eddigi tapasztalatot felülmúló versenyen arattak sikert az adysok.

Debrecen, Nyíregyháza - Minden eddigi tapasztalatot felülmúló versenyen arattak sikert az adysok.

Aranydiplomával, valamint a legjobb magyar kórus különdíjával térhetett haza az Ady-gimnázium leánykara a Cantemus kórusfesztiválról – tudatta a Naplóval dr. Váradi Judit főiskolai docens, művészeti menedzser.

A IX. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált augusztus 15–21. között rendezték meg Nyíregyházán, melyen 9 nemzet 15 együttese képviseltette magát. A verseny külön nehézsége, hogy a Portugália, Wales, Kína, Törökország, Hollandia, Izrael, Észtország mellett a Fülöp-szigetekről érkezett kórusok egyazon kategóriában indultak korosztálytól és kórusösszetételtől függetlenül. A minden eddigi tapasztalatot felülmúló, magas színvonalú versenyben a debreceni Ady Endre Gimnázium Leánykara aranydiplomával, valamint a legjobb magyar kórus különdíjával térhetett haza – fogalmazott közleményében Váradi Judit. A Kerekes Rita karnagy által vezetett kórus a versenyprogram mellett folklóresten, valamint az egri Kepes Intézetben és a gávavencsellői református templomban adott nagy sikerű koncertet a fesztivál alkalmával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában