Helyi közélet

2012.08.26. 17:01

A pályaépítők munkája: a gyomtalanítás!

Debrecen - A döntnöki eljárás szerint a kialakult helyzetért sem a város, sem a kivitelező nem felelős.

Debrecen - A döntnöki eljárás szerint a kialakult helyzetért sem a város, sem a kivitelező nem felelős.Hetek óta minimális munkavégzés tapasztalható a 2-es villamos leendő pályája vonalán. A 17,5 milliárd forint értékű támogatott projektben a villamospálya-építés ára nettó 7,5 milliárd forint melynek 77 százaléka EU-s, 13 százaléka kormányzati támogatás, 10 százalék pedig önkormányzati önrész. E számokat írtuk 2011-ben, amikor arról volt szó, hogy a pálya idén júniusra el is készül. Most csak remélhetjük, hogy a munkák befejeződnek, mire megérkezik az utolsó villamos, és nem kell 1 milliárdnál is többet ráfizetni.

A folytatásra a kivitelező konzorciumnak egyelőre nincs pénze (a város a felszámolt pluszköltségek megalapozottságát szakértőkkel ellenőrizteti). Ellenben felszólították az Arcadom Zrt.-t, hogy gondoskodjon a munkaterület rendezett állapotáról (gyomtalanítás, forgalomkorlátozó eszközök fenntartása), amíg hozzá nem jut az igényelt banki hitelhez, amiből folytathatja a munkát.

HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában