Helyi közélet

2012.08.08. 15:15

4. alkalommal láthatnak román rendőröket megyénkben

Immár negyedik éve, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban magyarul is jól beszélő román rendőrök teljesítenek szolgálatot megyénkben, a hajdú-bihari rendőrök pedig a romániai idegenforgalmi központokban.

Immár negyedik éve, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban magyarul is jól beszélő román rendőrök teljesítenek szolgálatot megyénkben, a hajdú-bihari rendőrök pedig a romániai idegenforgalmi központokban.

Az elmúlt 4 év kedvező tapasztalatai alapján, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az idei turisztikai szezonban is szükségesnek tartotta, hogy magyarul is jól beszélő román rendőrök lássanak el közös járőrszolgálatot megyénkben, főképp a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság illetékességi területén, ezzel segítve a Romániából hazánkba látogató turisták, vendégek biztonsági igényeinek kielégítését, mely az elmúlt években pozitív hatást váltott ki a határ mindkét oldalán.

A korábbi évek jól bevált gyakorlatát követve, a Bihor Megyei Rendőr- felügyelőségről érkező román kollégák 2012. augusztus 10-tól, augusztus 30-ig, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőreivel közösen teljesítenek strandrendőri, gyalogos-, és gépkocsizó járőr szolgálatot, a turistákkal való kommunikáció, illetve segítségnyújtás céljából. A „vegyes” járőrpárok a turisták által látogatott helyeket is felkeresik, ahol a kikapcsolódni, bevásárolni vágyók között nagy számban akadnak Romániából érkezett vendégek is. Találkozhatnak a román kollégákkal az augusztus 20-ai Virágkarnevál idején Debrecenben is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság két rendőre pedig ugyancsak ebben az időszakban a Padis-i hegyekben, a Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség feladatellátásához nyújtanak támogatást, különösen a magyar állampolgárságú turistákkal történő kommunikáció és együttműködés elősegítése tekintetében, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, valamint a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Hajdúszoboszlón Európa legnagyobb fürdővárosában az elmúlt években az odalátogató külföldi vendégek közül már a román állampolgárságú turisták és vendégek voltak jelen legnagyobb számban, akik a tavalyi évben, több mint 100.000 vendégéjszakát töltöttek el a fürdővárosban. Ennek tükrében került ismét előtérbe a romániai Bihor megyéből érkezett járőrök tervezett szolgálat-ellátása.

Kelemen Éva r. főhadnagy

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában