Helyi közélet

2012.07.24. 17:21

Visszaszámlálás indul: kevesebb mint 24 óra a Campus nyitányig!

Debrecen - Már felépült a jellegzetes Campus-kapu a Nagyerdőn, hogy szórakozni vágyók ezreit bocsássa be majd az elkövetkező napokban a Nagyerdei Stadionba, illetve annak környékére.

Debrecen - Már felépült a jellegzetes Campus-kapu a Nagyerdőn, hogy szórakozni vágyók ezreit bocsássa be majd az elkövetkező napokban a Nagyerdei Stadionba, illetve annak környékére.

A munkások szorgos kezei által kedden felépültek a színpadok, a rendezvénysátrak, s már kevesebb mint 24 óra van csak hátra, hogy megnyissa kapuit a 5. debreceni Campus Fesztivál. A rendezvény 0. napja idén is bőven kínál programokat, természetesen nem annyit mint az első csütörtöki, de éredemes mazsolázni közülük. A beköltözők és a ráhangolódók tombolhatnak egyet kezdésként a Nemjucival, hogy utána Anna & The Barbies vegye kezelésbe a dobhártyájukat. Ha azonban valaki inkább a Freshfabrikot kedveli, az is húzza fel a táncos cipőt már szerdán, mert kár lenne lemaradnia kedvencéről. A pop és funky rajongóknak az irányt vegyék az FM90 Friss Rádió Színpada felé, hajnalig szól majd a talpalávaló, hogy a csütörtöki kezdésre biztosan hangulatba kerüljenek az "első fecskék".

HBN

Campus Fesztivál

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében 2012. július 25-29. között kerül sor – Debrecenben a Nagyerdő területén – a Campus Fesztivál megrendezésére.

A közbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzése és megakadályozása érdekében a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv. 30.§ (1) bekezdésében – figyelemmel a 30/2011. (IX.22.) BM rendelet (a Rendőrség Szolgálati Szabályzata) 26. § (1) bekezdésére – biztosított jogkörénél fogva a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője Debrecen város területén 2012. július 25-én 10.00 órától, 2012. július 29-én 12.00 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el.

A rendezvényen több ezer fiatal megjelenésére számítanak a szervezők, így a rendőrség a helyszín külső biztosítása érdekében fokozottan ellenőrzi az oda látogatókat, valamint az onnan távozó résztvevőket is.

Elsődleges célunk a közrend és közbiztonság, valamint a közlekedés biztonságának fenntartása, a jogsértő magatartást elkövetőkkel szemben pedig a szükséges intézkedések megtétele.

A fesztivál rendezvényeivel összegfüggésben 2012. július 23-29. között a Nagyerdei körút – Pallagi út és az Ady Endre sugárút közötti szakasza a forgalom elől elzárásra kerül. A lezárt területre a gépkocsival történő behajtás külön engedélyhez kötött.

A Nagyerdei körútnak a Pallagi út felőli részen biztosítják a szociális otthonban dolgozók részére a behajtást, illetve a parkolást.

A közlekedés rendjének fenntartása érdekében a szervezők folyamatosan forgalomirányítókat foglalkoztatnak majd.

A fesztiválra érkező vendégek stadionba történő beléptetése a Nagyerdei körút felőli kapun fog történni, míg a technikai személyzet, valamint a VIP beléptetésre a Pallagi útnál és az Ady Endre sugárútnál lévő kapukon kerül sor.

A rendezvényre gépjárművel érkezők a Pallagi úton, illetve a környéken található parkolókban tudják elhelyezni járműveiket, mivel külön várakozóhelyek nem lesznek kialakítva.

 

Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Campus Fesztiválon

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága immár ötödik alkalommal vesz részt a debreceni Campus Fesztiválon.

A rendőrség munkatársai szórólapokkal, KRESZ tesztekkel, valamint továbbá általános felvilágosítással a Campus Fesztiválon is kampányt folytatnak a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek minél hatékonyabb megelőzése érdekében.

A Campus Fesztiválon, a „Civil soron” egy stand kerül kialakításra, ahol szórólapokkal, KRESZ tesztekkel, felvilágosító kiadványokkal, illetve egyéb a megelőzést szolgáló eszközökkel várják a fiatalokat.

A bejáratnál elhelyezett kerékpártárolóknál az érkező fesztiválozók kerékpárjainak -műszaki szempontból történő - önkéntes alapú vizsgálatára kerül(het) sor, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai végeznek.

A Fesztivál környékén a közrend biztosítása, a balesetek megelőzése és a közlekedés zavartalanságának fenntartása, valamint a jogsértő cselekmények megelőzése érdekében folyamatos rendőri jelenlét várható.

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában