Helyi közélet

2012.07.23. 11:52

Üzembe állt az új poggyászröntgen a Debreceni Repülőtéren

A kategóriájában jelenleg beszerezhető legkorszerűbb poggyászröntgent állította üzembe július 17-én a Debreceni Repülőtér.

A kategóriájában jelenleg beszerezhető legkorszerűbb poggyászröntgent állította üzembe július 17-én a Debreceni Repülőtér.

Habár a korábban használt eszközök is megfeleltek a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak, az új berendezéssel gyorsabbá és biztonságosabbá válik a feladott poggyászok átvizsgálása, hiszen a gép azok tartalmának legapróbb részleteit is nagy pontossággal jeleníti meg.

A német gyártmányú eszköz a repülőterek számára kötelezően előírt biztonsági szintnél is precízebben érzékeli a különféle anyagokat. Fontos tulajdonsága, hogy automatikus robbanóanyag és kábítószer detektáló funkcióval van ellátva. A gyanúsnak ítélt vagy a röntgensugarakat nagyobb részben elnyelő veszélyes anyagokat és tárgyakat automatikusan jelzi: külön színnel keretezi be a robbanóanyagot, a kábítószert és a nagyobb elnyelő képességű más tárgyakat.

A mintegy 20 millió forintért beszerzett röntgen üzembe állítása szorosan kapcsolódik a repülőtéren elindult menetrendszerinti légi közlekedéshez kötődő fejlesztésekhez, amit folyamatosan végez az AIRPORT-DEBRECEN Kft – tájékoztat közleményében Meleghegyi Tamás József ügyvezető igazgató.

HBN | Fotó: DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában