Helyi közélet

2012.07.18. 11:58

Tábor tehetséges, de szegény gyerekeknek

Álmosd - Az előző évben is szerveztek képességfejlesztő tábort hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Álmosd - Az előző évben is szerveztek képességfejlesztő tábort hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Tavaly a Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat által javasolt debreceni és környékbeli állami gondozott fiatalok voltak a táborlakók háromszor egy hétig. – Ez évben Álmosdról és a környező településekről "kértünk" olyan gyermekeket, akik tehetségesek, de sajnos szegény sorban élnek. Célunk az, hogy szakmai segítők és pedagógusok részvételével élményekben dús programokat szervezzünk.

Fedezzük fel a gyermekekben rejlő képességeket, fejlesszük tudásukat, kreativitásukat, ezáltal növelve önbizalmukat is. Természetesen a gyermekek táboroztatásával a szülőket, nevelőszülőket tehermentesítjük, ezáltal lehetőségük lesz a feltöltődésre, pihenésre – tájékoztatott Papp Gyula szervező. A tábor csütörtökön zárul, a héten a gyerekek betekintést kaptak a kézművesség alapjaiba, kipróbálhatták az agyagozást, kosárfonást, nemezelést, sőőt kenyeret us sütöttek kemencében.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában