Helyi közélet

2012.07.12. 15:35

Szórakozás és hagyományőrzés Konyáron

Címkék#Konyár

Konyár. A Konyári Hagyományőrző Napokat és Aratóversenyt immár 16-ik alkalommal rendezik meg július 13- 15. között. A három napig tartó programsorozat pénteken öt órakor a „Holló László művészete és a Konyár felemelő századai” című állandó kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a Kurucz Albert Falumúzeumban, majd a fiatalokat számos egyéb program mellett Bagosi Alexandra szórakoztatja.

Konyár. A Konyári Hagyományőrző Napokat és Aratóversenyt immár 16-ik alkalommal rendezik meg július 13- 15. között. A három napig tartó programsorozat pénteken öt órakor a „Holló László művészete és a Konyár felemelő századai” című állandó kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a Kurucz Albert Falumúzeumban, majd a fiatalokat számos egyéb program mellett Bagosi Alexandra szórakoztatja. Július 14-én a tánc és a folklór kap főszerepet, hagyományőrző és néptáncos csoportok biztosítják a kiváló hangulatot.Vasárnap, az esemény zárásaként  a kézi aratás kerül középpontba, így az e napi programok ezen téma köré csoportosulnak, ám ekkor sem maradhatnak el a zenés fellépések: muzsikál többek között a Bakator Zenekar, a Kék-Kálló citerazenekar, fellép a Mikepércsi Bazsarózsa Népdalkör, a Derecskei Tilinkó Népdalkör, a Konyári Pávakör Egyesület, illetve bemutatkozik a Konyári Nótások Egyesülete és a konyári ifjú néptáncosok is. HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában