Helyi közélet

2012.07.09. 11:31

Jövőre 50 éves lesz a művésztelep

Hajdúböszörmény. A tavalyi Káplár-díjas Budaházi Tibor festőművész kiállításával nyílt meg szombaton a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep a böszörményi művelődési központ kiállítótermében.

Hajdúböszörmény. A tavalyi Káplár-díjas Budaházi Tibor festőművész kiállításával nyílt meg szombaton a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep a böszörményi művelődési központ kiállítótermében. Tizenöt alkotó, köztük hat külföldi, horvát, szlovák, román, lengyel és indiai nemzetiségű költözött be a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola kollégiumába, hogy megismerkedjenek a várossal, és két hétig a hajdúváros légkörében fessenek, rajzoljanak. Városnézés, és például tokaji, sárospataki, hortobágyi és debreceni kirándulás is szerepel a programok között, amelyek a munkáik zsűrizését követően zárókiállítással végződnek - tájékoztatott Sz. Kupás Csilla művészeti titkár.

A művésztelep résztvevői és érdeklődőit Kiss Attila polgármester köszöntötte, és előremutatott, hogy jövőre 50 éves lesz hazánk legrégebbi művésztelepe. Budaházi -kiállítást Szakolczay Lajos József Attila-díjas író, művészetkritikus méltatta. HBN

Az alkotók névsora:

 

Budaházi Tibor Zalaegerszeg

Burai István Debrecen

Elek Ágnes Budapest

Gajdán Zsuzsa Hajdúböszörmény

Magyar József Budapest

Rácz Imre Debrecen

Szabán György Szigetszentmiklós

Varga József Debrecen

Kurucz Imre Berettyóújfalu

Drozsnyik István Miskolc

Andzej Cieszynski Lengyelország

Elzbieta Cieszynska Lengyelország

Jerolim Ostojic Horvátország

Siska-Szabó Hajnalka Románia

Vlado Bronisevszki Szlovákia

Yolanda Sousa Kammermeier India

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában