Helyi közélet

2012.07.03. 09:53

Jegyzet: Körbe-körbe forgunk

<em>Nem sok olyan ember van Magyarországon, aki ne értene egyet a kormány hétfőn meghirdetett foglalkoztatási csomagjával. Munkáltatói járulék felére csökkentésével segítik a 25 év alatti korosztály, valamint az 55 év felettiek , továbbá a 25-55 év közöttiek foglalkoztatását.</em> <strong>Kovács Zsolt jegyzete.

Nem sok olyan ember van Magyarországon, aki ne értene egyet a kormány hétfőn meghirdetett foglalkoztatási csomagjával. Munkáltatói járulék felére csökkentésével segítik a 25 év alatti korosztály, valamint az 55 év felettiek , továbbá a 25-55 év közöttiek foglalkoztatását. Kovács Zsolt jegyzete.

Segítik a tartósan munka nélkül lévők alkalmazását, a gyesről, gyedről visszatérők foglalkoztatását. Járulékcsökkentést kínál a mikro-és kisvállalkozásoknak. Mindennek fedezete egy 300milliárdos csomag.

Első problémát éppen a kedvezmények fedezetében látom. A Magyar Nemzeti Banktól remélt 100 milliárd végső soron a költségvetést terheli majd. Az Államkincstár 100 milliárdos része lényegében az önkormányzatoktól és az állami intézményektől kerül az alapba. A harmadik 100 milliárd abból a tartalékalapból származik, amelyik az EU-ban vállalt hiánycél teljesítésére szolgál.

A legnagyobb gondot azonban abban látom, hogy ezzel a foglalkoztatási csomaggal is csak a saját tengelye körül forog a kormány. Sem új beruházás, sem új munkahelyek, sem új vállalkozások. Persze honnan is lenne? Belföldön nincs pénz, hiába a nemzeti burzsoázia megteremtésére tett törekvés; külföldről, ahol pedig volna befektetésre szánt összeg, nem jön, mert még mindig bizalmatlanok az országgal, a kormánnyal szemben. És ezek a fő problémák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában