Helyi közélet

2012.07.21. 11:58

Jegyzet: Hátrányból fordítani

<em>Ha a fene fenét eszik is, tovább kell jutnia a Lokinak a Skenderbeu ellen, és meg kell épülnie az új stadionnak a Nagyerdőn. A párhuzam aktualitását nem csak a sportág adja, hanem a különböző okokból elszenvedett hátrány is.</em> <strong>Égerházi Péter jegyzete.

Ha a fene fenét eszik is, tovább kell jutnia a Lokinak a Skenderbeu ellen, és meg kell épülnie az új stadionnak a Nagyerdőn. A párhuzam aktualitását nem csak a sportág adja, hanem a különböző okokból elszenvedett hátrány is. Égerházi Péter jegyzete.

A jóval nagyobb, a nehezebben behozható a stadionépítésben mutatkozik, ám e terén már látszanak az erőfeszítések, a részeredmény alapján szépítésről beszélhetünk, de a meccs kimenetele még messze nem dőlt el a javunkra. Igaz, rögtön egy öngóllal indult a mérkőzés, hiszen kellő megalapozottság nélkül stadiont ígérni, annak számít. Ám a bal oldalon visszavert támadásunkat újabb követte, s megint csak lekontráztak bennünket. Áttéve a játékot a jobb szárnyra már reménykeltőbb offenzívát folytatunk, aminek meg is van az eredménye, szépen zárkózunk felfelé és már közel az egyenlítés.

Valami hasonlóra várunk a Kondás Elemér vezette DVSC-Teva legénységétől is kedden, tegyenek meg mindent az „egyenlítésért”, majd a győztes találat(ok) beviteléért. Vargáék még csak öngólt sem lőttek, a rövidtávú fiaskó mégis nagyon fájó, amit gyorsan orvosolni kell, mert odavész az évek alatt felépített nemzetközi nimbusz, oda a veretlenül megnyert bajnokcsapat imidzse. Márpedig - ahogy a stadiont ígérő Kósa Lajos példája is mutatta - azt sokkal könnyebb elveszteni, mint felépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában